Vi kommer att ha ny tränare på Vitavillans Islandshästar från september i år!

Nu stundar nya tider och fr o m september kommer nya tränare till oss på Vitavillan. Vår tidigare tränare som har varit hos oss i nära 3 år går vidare med sin egen verksamhet och vi önskar honom lycka till.

Till vår stora glädje kommer Sandra Marin Stefánsson och delvis även hennes man Ragnar Stefánsson till oss på Stall Vitavillan. De kommer fylla en heltidstjänst hos oss med träning, inridning, tillridning och även hålla en del kurser.

Ragnar Stefánsson, kommer från en känd ryttarsläkt på Island och har C-tränar utbildning genom F.T. på Island och har en bred kunskap och gedigen erfarenhet av att rida in och träna fram hästar till yttersta tävlingsnivå. Raggi har goda tävlingsmeriter med sig i bagaget som t ex ett flertal finaler på Islandsmót, flera Landsmótsritter och vinst på Mývatn Open 2014.
Sandra Marin Stefánsson, har bott på Island i 19 år och är diplomerad C-tränare, B-tränare och utbildad ridlärare från Hólar Universitetet på Island. Lång erfarenhet av inridning, träning och utbildning av hästar på alla nivåer liksom av undervisning och utbildning av ryttare. Sandra har också utbildat sig hos F.T-mästaren Benedikt Líndal med fokus på unghästar och inridning som hon har stor nytta av i dagligt arbete. Sandra tävlar även på hög nivå och har i år haft särskilt stora framgångar med stoet Vaka frá Litla-Dal i alla sportdicipliner liksom ett högt Landsmótskval i Gæðingakeppni.

Vi önskar dem varmt välkomna!

Det finns även möjlighet att lämna hästar på inridning/träning i mån av plats, vi bokar nu för höst, vinter 2016. Kontakta Yvonne.

 

You must be logged in to post a comment.