Stall Vitavillan, vår gård ligger i Bräcke, Nyhamnsläge med fantastisk utsikt över hav och Kullaberg, Nordvästra Skåne.

Vi bedriver avel av Islandshästar sedan 2001.

Intresset för Islandshästen har funnits mycket längre tillbaka än så. Från början hade vi en ren vallackflock och sen kom första stoet Perla och sen kom Sara och på den vägen är det…

Vårt avelsmål är att ta fram sunda, glada och vackra islandshästar med riktigt bra gångarter, mycket arbetsvilliga och med massor av karaktär och gott självförtroende.

Vi lägger stor vikt vid att hästarna får “vara hästar” och leva i flock utan onödig kontakt med människan och fostrar dom till respektfulla, artiga och uppmärksamma individer som kommer att ha stor arbetsglädje.

Vi har valt avelsston med mycket bra härstamning och som är “riktigt bra mammor” dvs. de fostrar och föder upp sina föl till goda medlemmar i flocken vilket sen kommer oss människor tillgodo vid all hantering och ridning.

Hingstarna vi väljer ska vara toppbedömda samt ha spännande stam bakåt som vi försöker passa ihop med våra ston genom en rolig och tidvis mödosam “matchmaking”. Vi lyssnar gärna på råd från de som har stor och lång erfarenhet och lägger sen till det “moderna” tänkandet med BLUP, lusläser Worldfengur och sen inte minst vår KÄNSLA.

Vårt mål är att avelsbedöma alla våra avelsston och även unghästarna för att genom detta stämma av om vårt avelsmål håller måttet mot det av FEIF fastställda.

Vi har inte för avsikt att sälja våra små föl utan låta dom växa upp och grundas här hos oss, dock kan något undantag bekräfta regeln om någon skulle vara riktigt angelägen…

Välkommen till oss om du vill ha hjälp att hitta kvalitetshäst, vi har nästan alltid någon till salu och vi har även mycket goda kontakter runt om i Sverige och på Island.

Yvonne och Magnus

 

You must be logged in to post a comment.